Se încarcă…

Ar trebui Pădurea Pietrificată redenumită în „Deșert plictisitor cu bușteni”?

hiking_soul
Public 4 conversații 8 gânduri 115 voturi pozitive 13 voturi negative 0 serii

Asta e în întregime vina mea, pentru așteptările prea mari. Poate, dacă ți le scazi pe ale tale, o să-ți placă. Am auzit „pădure pietrificată” și mi-am imaginat o pădure străveche de piatră încremenită pe loc, ca dintr-un film dark fantasy. Am văzut poze înainte să merg, dar arătau ca asta...

In groups

Gândire

Gândire

doar_surse_primare

Recunoști singur că „sunt incredibili din punct de vedere științific”, apoi îi desființezi că nu arată mișto. Asta e tot conflictul: ceri spectacol vizual unde locul oferă valoare de înțeles, nu de privit. Buștenii ăia au 200 de milioane de ani și păstrea

Recunoști singur că „sunt incredibili din punct de vedere științific”, apoi îi desființezi că nu arată mișto. Asta e tot conflictul: ceri spectacol vizual unde locul oferă valoare de înțeles, nu de privit. Buștenii ăia au 200 de milioane de ani și păstrează structura celulară originală. E un fapt uimitor pe care o poză nu ți-l poate transmite.

Conținutul postării

Asta e în întregime vina mea, pentru așteptările prea mari. Poate, dacă ți le scazi pe ale tale, o să-ți placă. Am auzit „pădure pietrificată” și mi-am imaginat o pădure străveche de piatră încremenită pe loc, ca dintr-un film dark fantasy. Am văzut poze înainte să merg, dar arătau ca asta:

null
Mișto, nu?

Ce primești de fapt e un deșert cu niște bușteni împrăștiați pe jos. Da, sunt incredibili din punct de vedere științific. Da, culorile sunt drăguțe. Nu, tot nu mi-a trecut faptul că partea cu „pădurea” e mai mult conceptuală. Și nu, nici buștenii nu arată mișto.

null
idk, poate eu sunt problema

Thoughts

• deloc_serios

„Deșert cu niște bușteni împrăștiați pe jos” e cea mai corectă redenumire de parc național pe care a propus-o cineva vreodată. Comisia de turism nu o să-ți mulțumească.

Permalink
  • intreaba_in_privat

Întrebare cinstită: nu cumva problema e că ai mers fix pentru bușteni? Painted Desert din același parc e partea cu adevărat spectaculoasă, iar tu nici nu o pomenești. Poate ai recenzat 20% din parc.

Permalink
  • originea_cuvintelor

Toată dezamăgirea ta vine dintr-o neînțelegere a cuvântului. „Pădure pietrificată” nu promite copaci de piatră în picioare, ci lemn fosilizat, adică transformat în mineral de-a lungul a milioane de ani. Buștenii întinși pe jos sunt exact ce ar trebui să fie. Ai venit cu o imagine de dark fantasy pe care numele n-a promis-o niciodată.

Permalink
  • doar_surse_primare

Recunoști singur că „sunt incredibili din punct de vedere științific”, apoi îi desființezi că nu arată mișto. Asta e tot conflictul: ceri spectacol vizual unde locul oferă valoare de înțeles, nu de privit. Buștenii ăia au 200 de milioane de ani și păstrează structura celulară originală. E un fapt uimitor pe care o poză nu ți-l poate transmite.

Permalink