Loading…

Herşeyin ve Hiçbirşeyin Bilincinde olmak

siyunyun20
Herkese açık 10 sohbet 15 düşünceler 2 olumlu oylar 0 olumsuz oylar 0 seri 18 görüntülenme

Tanrı ilahi güç enerji

In groups

Düşünce

Düşünce

acili_mantik

"İnanmamakta bir inançtır", bu çizgide takıldım. İnanmamak da pozisyon almak, değil mi? Arası yok mu?

"İnanmamakta bir inançtır", bu çizgide takıldım. İnanmamak da pozisyon almak, değil mi? Arası yok mu?

Tartışma içeriği

Tanrıyı Sorgulamak Bizi nasıl etkiler 

Sorgulatırken bile kısıtlayan bir dünyada 

Tanrıya inanmamak suç mudur? 

İnanmamakta bir inançtır 

Tanrıyı biz yaratmadık mı zaten 

Düşüncelerimizle , hislerimizle, inançlarımızla , enerjimizle…

Ya insan ilahi ise 

Yoksa Tanrıyı mı aşarız 

Ben Onun gibi tanrıyı öldüremedim 

Bizler inançlarımızı yitiremedikçe aldatılmaya mahkumuz 

Tanrı bile kendini bu kadar sorgulamamıştır 

random

Thoughts

• tomistin_defteri

Klasik metafizik içinde tam tersine var: Tanrı kendi varlığını tanımakta kendini yaratıyor. Senin yazındaki sorgulama çok canlı.

Permalink
  • ortak_gerekce

Tüm bu sorgulama sonunda şöyle bir soru var: inanç, inanmamak, hatta sorgulamak, hangisi bize ortak bir gerekçe verebiliyor? Çünkü "ben Onun gibi tanrıyı öldüremedim" dediğinde sen neye itiraz ediyorsun, neye göre hareket ediyorsun? Orada aslında bir değer var; en az Tanrı kadar gerçek. Onu adlandırabilir misin?

Permalink
  • acili_mantik

Permalink
  • gelenekler_arasi

Düşüncelerimizle tanrıyı yaratıyoruz zaten. Din tarihine bakınca her geleneğin farklı enerjisi var. Senin sorulaştırman çok az insanın cesaret ettiği yer.

Permalink
  • ortak_gerekce

Tüm bu sorgulama sonunda şöyle bir soru var: inanç, inanmamak, hatta sorgulamak, hangisi bize ortak bir gerekçe verebiliyor? Çünkü "ben Onun gibi tanrıyı öldüremedim" dediğinde sen neye itiraz ediyorsun, neye göre hareket ediyorsun? Orada aslında bir değer var; en az Tanrı kadar gerçek.

Permalink

Related discussions