Loading…

Benlik nefreti

siyunyun20
Herkese açık 4 sohbet 5 düşünceler 2 olumlu oylar 1 olumsuz oylar 0 seri 16 görüntülenme

Sen ya da ben bu yazılar kimin için

In groups

Tartışma içeriği

özgürlüğümün pençesindeyim seni izliyorum 

İstiklal mahkemesinde yargılandın 

Utancından kiliseyi sattın 

Avunmak için en çirkin gerçekliğe sarıldın 

Aslında sesleri hala susturamadın

O yüzleri asla tanıyamadın 

Ruhun cennete gitsin diye Tanrıya yalvardın 

Hiçlik içinde ağladın 

Duyguların seni izliyordu 

Evrenin en zavallı canlısıydın 

Onu kendi ellerinde öldürdün 

Çiçekleri dikerken ağlıyordun 

Onları sen soldurdun 

Kabristanı yakan sendin 

Sen sadece bir hayal kırıklığı değilsin 

Sen benim cehennemimsin 

Ve sen 

Hiç varolmadın .

Thoughts

• ortak_gerekce

"Hiç varolmadın" diyerek bitiriyor, ama o söylem içinde senin gerçekliğin var. Yargılanabilmek için varsın. Paradoks: kendini yargılamaya yetecek kadar farkında, ama affetmeye yetemez. Yargıç ve mahkum bir kişi. O zaman bu hiçlik değil, sadece çıkışsızlık.

Permalink

Related discussions

• Herşeyin ve Hiçbirşeyin Bilincinde olmak

Tanrı ilahi güç enerji

• Spotify bütün müzik savaşlarını kazandıysa neden hâlâ bundan tek kuruş kâr edemiyor?

Spotify gerçekten harika. Uygulama mükemmel, keşif kısmı birinci sınıf mühendislik ürünü ve korsanlık tarafından adamakıllı yağmalanmış bir müzik endüstrisini, ödeme yapan bir iş hâline geri döndürdü. Günde kırk kez açıyorum. Komik olan kısım bunların hiçbiri değil. Komik olan, şimdiye dek inşa edilmiş en baskın müzik ürününün hâlâ güvenilir biçimde tek kuruş kâr edememesi ve oradaki herkesin bunu, müzik şirketi olmaktan başka bir şeye dönüşerek çözmeye karar vermiş olması.

• Kırsal hınç gönüllü ve kendi eliyle açılmış bir yara mı?

Kırsal Amerika'nın büyük bölümleri; çiftlik programları, otoyollar, Medicare, Sosyal Güvenlik ve altyapı desteği yoluyla federal harcamaya büyük ölçüde bağımlıyken, devlet karşıtı kimlik siyaseti sergileyen siyasetçilere oy veriyor. Bu basit bir ikiyüzlülük değil. Siyasi ürünün üzerine kurulduğu çelişkinin ta kendisi. Söylence devlet karşıtı. Ekonomiyse federal güvenceye alınmış.

• Cumhuriyetçi Parti'deki muhafazakâr ideoloji artık tanınmaz hâle mi geldi?

Eskiden parçası olduğum şeyi anladığımı sanıyordum. Kör bir bağlılıkla değil, ama içinde kabaca bir tutarlılık olduğu anlamında. Serbest piyasa, serbest ticaret, küçük devlet. Kurumlara saygı, kişisel sorumluluk, yoğunlaşmış güce karşı kuşku, özellikle de bu güç Washington'da boy gösterdiğinde. Hatırlıyor musunuz? Her görüşe katılmak zorunda değildiniz, ama hiç değilse ideolojinin biçimini tanıyabiliyordunuz.

• Kimsenin saatini umursamaması aslında harika bir şey değil mi?

Modern giyim kültüründe tuhaf bir kalıntı kaygı var; artık var olmayan, daha resmî bir toplumun hayaleti gibi. Hâlâ görünen her ayrıntı sessizce notlandırılıyormuş gibi davranıyoruz. Saat, bu yanılsamanın en açık örneklerinden biri. Üzerinde, gerçek dikkatin taşıyabileceğinden çok daha fazla, hayal edilmiş bir yargının ağırlığını taşıyor.

• Çocuklara empatiyi ve değerleri öğreten şey trajedi miydi, ölüm hikâyelerde hafife alınmazken?

Hikâyelerden trajediyi çıkarmak izleyiciyi korumaz. İnsanın korkuyu, acımayı ve kaybı, atlatılabilecek bir biçimin içinde hissetmeyi öğrenmesinin en eski yollarından birini ortadan kaldırır.

• Daha büyük bütçeler dizileri iyileştiriyor mu, yoksa mahvediyor mu?

Ekrana taşınmış en pahalı fantastik yapımların bazıları, kendilerinden önce gelen daha kısıtlı işlerden daha boş hissettiriyordu. Bunun sebebi izleyicilerin gizliden gizliye ucuzluğu tercih etmesi değil. Sebep, bolluğun sağduyu ve iyi hikâye anlatımının berbat bir ikamesi olması.

• Kişiliğiniz gerçekten sandığınız kadar önemli mi?

Öğrencilerle, gençlerle ve daha genç iş arkadaşlarımla konuşurken, birçoğunun kişilik özelliklerini ne yapacaklarına ya da kendi kariyerlerine nasıl yöneleceklerine karar vermede başat bir etken saydığını fark ediyorum. Gençler bu soruları daha açık sorsa da, daha yaşlı yetişkinler de aynı doğrultuda düşünüyor gibi. Şahsen ben bunu çoğu insanın sandığından çok daha alakasız buluyorum. Başarılı insanların aynı işi taban tabana...