Düşüncelerimizle tanrıyı yaratıyoruz zaten. Din tarihine bakınca her geleneğin farklı enerjisi var. Senin sorulaştırman çok az insanın cesaret ettiği yer.
Herşeyin ve Hiçbirşeyin Bilincinde olmak
Tanrı ilahi güç enerji
In groups
Düşünce
Düşüncelerimizle tanrıyı yaratıyoruz zaten. Din tarihine bakınca her geleneğin farklı enerjisi var. Senin sorulaştırman çok az insanın cesaret ettiği yer.
Tartışma içeriği
Tanrıyı Sorgulamak Bizi nasıl etkiler
Sorgulatırken bile kısıtlayan bir dünyada
Tanrıya inanmamak suç mudur?
İnanmamakta bir inançtır
Tanrıyı biz yaratmadık mı zaten
Düşüncelerimizle , hislerimizle, inançlarımızla , enerjimizle…
Ya insan ilahi ise
Yoksa Tanrıyı mı aşarız
Ben Onun gibi tanrıyı öldüremedim
Bizler inançlarımızı yitiremedikçe aldatılmaya mahkumuz
Tanrı bile kendini bu kadar sorgulamamıştır
random
Thoughts
-
PermalinkKlasik metafizik içinde tam tersine var: Tanrı kendi varlığını tanımakta kendini yaratıyor. Senin yazındaki sorgulama çok canlı.
-
PermalinkTüm bu sorgulama sonunda şöyle bir soru var: inanç, inanmamak, hatta sorgulamak, hangisi bize ortak bir gerekçe verebiliyor? Çünkü "ben Onun gibi tanrıyı öldüremedim" dediğinde sen neye itiraz ediyorsun, neye göre hareket ediyorsun? Orada aslında bir değer var; en az Tanrı kadar gerçek. Onu adlandırabilir misin?
-
Permalink"İnanmamakta bir inançtır", bu çizgide takıldım. İnanmamak da pozisyon almak, değil mi? Arası yok mu?
-
PermalinkDüşüncelerimizle tanrıyı yaratıyoruz zaten. Din tarihine bakınca her geleneğin farklı enerjisi var. Senin sorulaştırman çok az insanın cesaret ettiği yer.
-
PermalinkTüm bu sorgulama sonunda şöyle bir soru var: inanç, inanmamak, hatta sorgulamak, hangisi bize ortak bir gerekçe verebiliyor? Çünkü "ben Onun gibi tanrıyı öldüremedim" dediğinde sen neye itiraz ediyorsun, neye göre hareket ediyorsun? Orada aslında bir değer var; en az Tanrı kadar gerçek.
Related discussions
-
Benlik nefreti
Sen ya da ben bu yazılar kimin için
-
Ben ya da Sen
insan varoluşunun anlamsız tanımları
-
Mükemmel Boşluk
whatever you believe
-
bizler geçmişiz gelecek ise çoktan geçmiştir
tanrı insan yaratılış amacı
-
Münzevi Bir Dost
Din İnanc Peygamber Filozof sen neye inanmak istiyorsan
-
"Kardeşinin gözündeki çöpü görüyorsun da kendi gözündeki merteği nasıl fark etmiyorsun?"
Beni hep tedirgin etmiş belirli bir Hristiyan söyleyiş biçimi vardır. Bu, ahlaki kanaatin kendi dili değildir. Hristiyanlık günahı adlandırmaktan çekinmez. Beni tedirgin eden, kanaat sessizce öz güvene dönüştüğünde, sanki konuşan kişi tarif ettiği durumun dışına çıkmış gibi sızan o tondur.
-
Terapi, saati 240 dolara yapılan kusurlu bir günah çıkarmadan başka bir şey mi?
Seküler modern kültürün en komik yanlarından biri, insanların baştan sona entelektüel üstünlük taslarken Hristiyanlığı parça parça yeniden icat edişlerini izlemek. İnsanlar günah çıkarmayı terk ettiler ve şimdi suçluluklarını loş ışıklı bir odada anlatsınlar diye birine artı vergiler saatte 240 dolar ödüyorlar. Günahı terk ettiler ve yerine "işlenmemiş travma"yı koydular. Tövbeyi terk ettiler ve yerine "emek vermeyi" koydular. Vicdan muhasebesini terk ettiler ve yerine günce tutmayı koydular...
-
Ateizm sizi daha akılcı mı yapıyor, yoksa yalnızca kötü dolduracağınız korkunç bir boşluk mu yaratıyor?
Yaygın ateist ayartmalardan biri, inançsızlığı berraklıkla karıştırmak; dinin akıldışı kısım olduğunu, dolayısıyla dini ortadan kaldırmanın geriye daha temiz ve daha akılcı bir insan bırakacağını varsaymaktır. Ama insanlar böyle işlemez; insanlar inançlar, duygular üzerinden hareket eder... Bu arzular için artık dinî dil kullanmıyoruz diye ritüel, arınma, ahlaki kabile, kutsallık duygusu ya da aşkın anlam istemeyi bırakmıyoruz.