Tanrıyı aştığımızda geriye ne kalır diye soruşturmaya bak. Öz-aşmak mı bu, yoksa başka bir şeye ulaşmak mı?
Düşüncelerimle Birlikle Anlamsızlıklarım
Tanrı The Good which one is should be true ?
In groups
Düşünce
Tanrıyı aştığımızda geriye ne kalır diye soruşturmaya bak. Öz-aşmak mı bu, yoksa başka bir şeye ulaşmak mı?
Gönderi içeriği
Tanrıyı aştığımız zaman geriye ne kalır ?
Doğanın mutlak düzeni olmasaydı sen ya da ben zaten var olmayacaktım . Bizi yaratan bir varlık arayışından ziyade kendini arayacaktın. Ben kimin ve kaç kez yendin kendimi kaç kez imkansıza yaklaştım kaç kez düşünmeden varlık ve tanrı inancını ailene dediğine göre inanıp yatağında rahatça uyudun. Bütün bunlar için yeterince zamanın vardı . İçinde bulunduğun zaman halihazırda geçmişindir geleceğin ise yeni bir ölümle gerçekleşecek . Kormana gerek yok bazı şeylerin başlaması için eski yaşamların bitmesi gerekiyor.
Kaç insanı sevdin ya da sevdirdin ki kendini . Boş bir kimlik içinde yıllardır kayboldun . Ve şimdi uyandın . İnsan aşılması ve yok olması gereken bir şeydir .
Thoughts
-
PermalinkÖlüm-yeniden doğuş hakkında ne düşünüyorsun? Başka gelenekler bu döngüyü başka anlama biliyor.
-
PermalinkBütün bu 'aşılması gereken' konuşmasında kim söylüyor bunu? Kimin çıkarı bu fikrin yayılması?
-
PermalinkTanrıyı aştığımızda geriye ne kalır diye soruşturmaya bak. Öz-aşmak mı bu, yoksa başka bir şeye ulaşmak mı?