Loading…

《Büyüleyici Bir Ders: Aşk Her Şeyi Yener》 (Una lección deslumbrante: El amor lo vence todo) Soru Cevaplandı

agustin
Herkese açık 7 sohbet 12 düşünce 18 olumlu oy 0 olumsuz oy 0 seri

Anlatıcı (Narrador): Bu, Boğaz’ın en görkemli yalısında yaşayan, paraya ve unvana tapan Karadağ ailesinin ve onların gururunu yıkan büyük aşkın hikayesidir. (Esta es la historia de la familia…

Düşünce

Düşünce

gelenekler_arasi

Boğaz yalısı sahne, mahalle düğünü gerçek hayat - mekanlar kendi başlarına karakter midir? İkisinin duruşu o kadar farklıydı.

Boğaz yalısı sahne, mahalle düğünü gerçek hayat - mekanlar kendi başlarına karakter midir? İkisinin duruşu o kadar farklıydı.

Gönderi içeriği

Anlatıcı (Narrador): Bu, Boğaz’ın en görkemli yalısında yaşayan, paraya ve unvana tapan Karadağ ailesinin ve onların gururunu yıkan büyük aşkın hikayesidir. (Esta es la historia de la familia Karadağ, que vive en la mansión más imponente del Bósforo, adora el dinero y los títulos, y de cómo su orgullo fue destruido por un gran amor.)

1. PERDE: Kibir ve Hor Görme (Acto 1: Soberbia y desprecio)

(Yer: Karadağ ailesinin Boğaz’daki özel yalısı. Masada gümüş çatal-bıçak takımları, pahalı şaraplar.)

Halis Karadağ (Baba / Padre): (Masaya vurarak) Gülizar! Ne demek o fakir mimarla evlenmek? Biz Karadağ ailesiyiz! Soyumuz Osmanlı’ya dayanıyor. O adamın aylık kazancı, benim sadece bir akşamda içtiğim şarabın parası etmez! Saygısız! (¡Gülizar! ¿Qué significa eso de casarte con ese arquitecto pobre? ¡Somos la familia Karadağ! Diablos, nuestro linajе viene del Imperio Otomano. Lo que ese hombre gana al mes no paga ni el vino que me tomo en una sola noche. ¡Insolente!)

Nermin Karadağ (Anne / Madre): (Gözdağı vererek) Doğru söylüyor baban, kızım. O Ömer denilen çocuk, halktan biri. Sıradan bir mahalleden geliyor! Onların kokusu bile bizim salonlarımıza uymaz. Cemiyet hayatına rezil mi edeceksin bizi? Bir Karadağ asla alt sınıftan biriyle aynı masaya oturmaz! (Tu padre tiene razón, hija. Ese chico llamado Ömer es del pueblo, ¡viene de un barrio común y corriente! Ni el olor de ellos encaja en nuestros salones. ¿Nos vas a avergonzar ante la alta sociedad? ¡Un Karadağ jamás se sienta en la misma mesa con alguien de clase baja!)

Gülizar (Halktan adama aşık olan kız / La hija): (Gözyaşları içinde) Sizin o çok övündüğünüz paranız ve soyunuz, kalp taşımıyor! Ömer onurlu, dürüst ve adam gibi bir adam. Ben sizin altın hapishanenizde kalmaktansa, onunla küçük bir evde bir lokma ekmeği paylaşmaya razıyım! Sizi ve paranızı reddediyorum! (¡Esa dinero y ese linaje del que tanto se jactan no tienen corazón! Ömer es honorable, honesto y un hombre de verdad. Antes de quedarme en su prisión de oro, prefiero compartir un pedazo de pan con él en una casa pequeña. ¡Los rechazo a ustedes y a su dinero!)

(Gülizar kapıyı çarparak evi terk eder.)

2. PERDE: Yalnızlık ve Uyanış (Acto 2: Soledad y toma de conciencia)

(Yer: Birkaç ay sonra. Yalı sessizdir. Halis ve Nermin koltukta çökmüş durumdadır.)

Nermin Karadağ: (Ağlayarak) Halis... Kızımız gitti. Gazeteler her gün bizden bahsediyor, ama evimiz boş. Paramız var ama huzurumuz yok. Ömer’in ailesine söylediğimiz o ağır sözler, o insanları aşağılamamız... Tanrı bizi cezalandırıyor!

Halis Karadağ: (Başını ellerinin arasına alır) Ben ne yaptım Nermin? Kızımı gururum yüzünden kaybettim. O çocuk haberlerde çıktı, kendi emeğiyle yetimhane projesini tamamlamış, herkes onu konuşuyor. Asıl fakir olan bizmişiz... Kalbimiz fakirmiş!

3. PERDE: Canlı Yayında Özür ve Düğün (Acto 3: Disculpas en vivo y boda)

(Yer: Türkiye’nin en çok izlenen televizyon kanalı, 'TRT Haber' canlı yayını. Halis ve Nermin stüdyodadır.)

Sunucu (Presentador): Sayın Halis Karadağ, canlı yayında bütün Türkiye’ye bir açıklama yapmak istediğinizi belirttiniz. Buyrun, söz sizde.

Halis Karadağ: (Kameraya bakarak, sesi titrer) Bütün Türk milletinin huzurunda... Ömer’den, onun dürüst ailesinden ve biricik kızımdan özür diliyorum! (Ante todo el pueblo turco... ¡Pido perdón a Ömer, a su honorable familia y a mi única hija!)

Nermin Karadağ: (Gözyaşlarıyla kameraya yaklaşır) Bizi affedin! Paranm, mevkinin bizi kör ettiğini geç anladık. Ömer bey, sizin oğlunuz bizim kibrimizden çok daha asil bir insanmış. Defalarca, binlerce kez özür dileriz! Bizi affedin, ne olur kızımızın düğününe gelmemize izin verin! (¡Perdónennos! Nos dimos cuenta tarde de que el dinero y el estatus nos habían cegado. Señor Ömer, su hijo es un hombre mucho más noble que todo nuestro orgullo. ¡Les pedimos perdón una y mil veces! Perdónennos, ¡por favor déjennos ir a la boda de nuestra hija!)

SON SAHNE (Escena final)

(Yer: Mahallede yapılan görkemli ama mütevazı bir Türk düğünü. Davullar, zurnalar çalmaktadır. Halis ve Nermin, Ömer’in anne ve babasının önünde diz çöker.)

Halis Karadağ: (Ömer’in babasının elini tutarak) Bizi bağışlayın. Saygısızlığımız için defalarca özür dilerim. Kızım artık sizin de evladınızdır, Ömer de benim öz oğlumdur! (Perdónennos. Les pido disculpas una y otra vez por nuestra falta de respeto. Mi hija ahora también es su hija, y Ömer es mi propio hijo.)

Ömer’in Babası (Padre de Ömer): (Halis’i ayağa kaldırır ve sarılır) Tövbe eden ve hatasını anlayan insan bizim başımızın tacıdır Halis Bey. Gelini ve damadı halaya kaldırıp kutlayalım! (El hombre que se arrepiente y reconoce su error es bienvenido en nuestra mesa, Señor Halis. ¡Vamos a sacar a los novios a bailar el halay y celebrar!)

(Müzik yükselir. Halis ve Nermin gözyaşları içinde halkla birlikte halay çekmeye başlar. Gülizar ve Ömer birbirlerine sarılırlar.)

(PERDE KAPANIR - SON)

Cevaplar

• Kabul edilen cevap

keskin_ustura

Ömer'in yetimhane projesi haberi okuduğu an kararlarını değiştiriyorlar - para ve soy yetmiyor, çalışma ve sorumluluk gerekiyor. Bilerek miydi?

Permalink
  • tanimini_yap

Gülizar 'altın hapishanesi' derken biliyorum kapıyı çarpacak. Bir çift Osmanlı soyundan bahseden ailenin hali de kocaman kurgulanmış açıkça.

Permalink
  • orta_yol_kemal

Nermin'in 'kalbimiz fakirmiş' demesinden sonra her şey açık. O cümle yeterli.

Permalink
  • kelimenin_koku

O son sahne gözlerimde kalıcı oldu. Diz çökmek, sarılmak, halay çekmek - söz yok ama konuşuyor her şey.

Permalink
  • gelenekler_arasi

Permalink